microbioom

Je darmflora is zo persoonlijk als je vingerafdruk. En wordt ideaal gezien doorgegeven door de moeder via de natuurlijke geboorte. De kwaliteit van je moeders darm en vaginale flora bepaald dus jou start! Of en hoelang je daarna borstvoeding krijgt bepaald hoe het microbioom verder floreert.
Voeding, stress medicatie en leefstijl hebben allemaal impact op de darmflora ofwel het microbioom.
En dat microbioom heeft weer invloed op jou! De huid, gezondheid, psyche en ook je gewicht worden allemaal beïnvloed door het microbioom.
Veel mensen slikken probiotica of willen probiotica gebruiken Omdat de darmflora zo persoonlijk is zou de probiotica ook persoonlijk afgestemd moeten worden. Deskundig advies is hierbij belangrijk Dat geldt evenzeer voor de periode van inname. Een goede probiobiotica is een persoonlijke probiotica. Een, probiotica die op maat is gemaakt op basis van een microbioom onderzoek bijvoorbeeld.

Daarnaast spelen veel andere factoren een rol zoals aanwezigheid van gisten, parasieten of het eten van voor de persoon irriterende stoffen zoals allergenen. Om het microbioom daadwerkelijk te verbeteren dient ook de voeding onder de loep genomen te worden. In de praktijk gebruiken we hiervoor het microbioom onderzoek. Dit onderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van klachten zoals het al dan niet aanwezig zijn van parasieten of schadelijke bacteriën dan wel het ontbreken van bepaalde gezonde essentiële bacteriën.

Microbioom op mijn blog

je bent wat je eet Microbioom 
een gezonde voorraadkast
februari 14, 2023 by admin 


Het liefst zou ik een grote kelder hebben vol met weck en voorraad! Wellicht komt dit door mijn oma die daadwerkelijk...


Read More
Microbioom 
yoghurt – optimale vertering
februari 8, 2023 by admin 


In het westen eten we vaak yoghurt met fruit. In India, vinden ze dit geen goede combinatie. Westers...


Read More
hormonen Microbioom 
Salie, het groene winterkruid
februari 8, 2023 by admin 


Het is een heel goed idee om zelf “wilde”kruiden te planten in de tuin. Je hebt er geen grote tuin...


Read More